Shiplink tar dina frakter till nya höjder!

Med Shiplink som din fraktavdelning får du mer tid till att fokusera på din verksamhet och dina kunder. Vi tar hand om allt det tidskrävande med att frakta, oavsett ditt företags storlek.

4,9 av 5
Google Review logotyp
Skapa ett företagskonto och
få 20% rabatt på en order!
Skapa konto på nolltid Boka dina frakter inom 30 sek
Fraktbolag vi arbetar med
4,9 av 5
Google Review logotyp
100%
Klimatkompenserad frakt

Importera från ditt system till Shiplink för enklare bokning

Importera från ditt system till Shiplink för enklare bokning

Med Fraktavdelningen kan du koppla ihop WooCommerce, Shopify, Fortnox eller Visma e-conomic med ditt företagskonto blixtsnabbt. Öka nöjda kunder genom undvika misstag. Flytta orderdata snabbare och tryggare.

Andra system då? Det går också att koppla!

Andra system då? Det går också att koppla!

Det finns en pålitlig och kunnig partner inom systemintegration som hjälper dig att optimera och säkra fraktbokningarna oavsett vilket system du använder.

Frakt - Tips & råd

Här hittar du tips och råd som kan vara bra att ha med sig när man bokar frakt, med eller utan en egen fraktavdelning. Har du fler frågor eller funderingar kring frakt och dina frakter, kontakta vår kundservice

  • Shiplink är din pålitliga fraktpartner

  • Innan du bokar din frakt

  • En frakttjänst med flera fraktbolag

  • Kontakt med fraktbolaget

  • Särskilda önskemål med vårt system

  • Tillägg på fakturan

Frakter som alltid fungerar!

Frågor & svar!

Varför ska du använda Shiplink?

Vi hjälper dig att förbättra, förenkla och kapa kostnader när det gäller alla typer av frakter. Kom igång redan idag och säkra ditt företag med Shiplink som din egen fraktavdelning.

Vad kostar en frakt med Shiplink?

Det beror såklart på vikt, volym och destination. Vi håller ständiga förhandlingar och goda relationer med transportörerna för att kunna erbjuda dig det bästa fraktpriset för just ditt unika gods.

Hur och när kan jag få tag i Shiplinks kundservice?

Att finnas här för dig är viktigt för oss. Vi är ett mindre team med mycket kompetens och hög servicegrad. Du når oss enkelt och på dina villkor via mail, telefon eller chatt. Våra öppettider kan såklart variera beroende på helgdagar eller annat men vi vill alltid erbjuda generösa tider där du kan kontakta oss.

Måste jag skapa ett konto för att boka min frakt?

Nej, skickar du en eller två gånger per år så behövs troligtvis inget konto. Dock underlättar kontot bokandet med sina smidiga funktioner, vare sig man fraktar lite eller mycket. Med ett större fraktbehov rekommenderar vi alltd ett företagskonto. Det ger dig en bra överblick och full kontroll över företages frakter.

En personlig kundservice
Besök vårt hjälpcenter för att hitta mer information eller kontakta vår kundservice!
telephone
010-20 706 66
Mån-tors 08:30-17:00
Fre 08:30-16:00